Sisteme de Protectie Perimetrala

Ca parte a sistemului integrat de securitate fizica, Magnum proiecteaza si implementeaza unele dintre cele mai performante solutii de detectie perimetrala. Sistemul de detectie perimetrala al unui obiectiv are ca functie detectarea tentativelor de efractie la nivelul gardului perimetral.

Gardul perimetral este o bariera fizica continua, dispusa in jurul obiectivului, reprezentand un prim obstacol in calea infractorilor.
Sistemul de detectie perimetrala ofera informatii despre tentativele de patrundere in perimetru inainte ca aceasta bariera fizica sa fie depasita.
Sistemul de detectie perimetrala, spre deosebire de celelalte componente ale sistemului de securitate, ofera informatii despre o incercare de patrundere in obiectivul supravegheat, inainte ca aceasta sa se finalizeze, precum si despre o actiune de sabotare a sistemului.
Semnalele de alarma obtinute de la acest sistem sunt vehiculate catre celelalte componente ale sistemului de securitate, permitand alarmarea prin intermediul sistemului de management al securitatii, a sistemului de televiziune cu circuit inchis sau a sistemului antiefractie.
Sistemul de detectie perimetrala este un sistem de detectie primara, care sesizeaza primul contact al infractorului cu gardul ce imprejmuieste perimetrul. Sistemul global de securitate preia informatiile de la acest sistem si comanda sistemele de detectie secundara (televiziune cu circuit inchis si detectia efractiei), care permit urmarirea infractorului dupa patrunderea in perimetru.

Componentele sistemului :
  • Cablu senzor
  • Analizoare de semnal
  • Sistem de multiplexare
  • Dispozitive anexe
Functionarea sistemului :
  • Cablul senzor transforma vibratiile mecanice ale gardului in semnale electrice, care sunt preluate de analizoarele de semnal . Acestea analizeaza caracteristicile semnalelor si le compara cu cele ale semnalelor tipice specifice patrunderii prin sarire sau distrugere a gardului, elaborand semnale de alarma cand este cazul . De asemenea, analizoarele verifica si integritatea sistemului de detectie, oferind la iesire si un contact de sabotaj, la aparitia caruia se poate genera optional si semnalul de alarma .
  • Sistemul de multiplexare este conceput pentru a putea opera cu usurinta dispozitivele de securitate plasate pe perimetre de dimensiuni mari, unde cablarea tuturor conexiunilor ar ridica foarte mult pretul sistemului. Sistemul primeste semnalele de alarma de la dispozitivele din teren, transmitandu-le catre sistemele de management al securitatii sau catre dispozitive anexe din teren (porti, sirene, instalatii de iluminat etc.).
Telecom MSIS 2012